• hovädzie mäso (najlepšie predné, môže byť aj zadné)
  • 2ks veľká cibuľa (na asi 1-1,5kg mäsa)
  • 0,5l čierne pivo
  • 1ks väčšia mäsitá paradajka
  • bravčová masť (olej)
  • cesnak, červená paprika, mleté čierne korenie, drvená rasca, soľ, majorán

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na kocky. Cesnak nakrájame na drobné kúsky, alebo plátky. Na tuku poctivo pomaličky osmažíme cibuľku. Keď je cibuľa z polovice osmahnutá pridáme cesnak, neskôr hovädzie mäso. Pomaličky smažíme. Trvá to 15 až 20 minút. Mäso si pustí vlastnú šťavu a príjemne vonia. Pridáme koreniny a z mletej papriky len polovičku. Ak to nie je potrebné, vodu pridávať nemusíte. Ak vám ale guláš začne prihárať, tak pridajte trochu horúcej vody.

Paradajku nakrájame na drobné kocky a pridáme k mäsu.

Paradajka sa nám začne rozpúšťať, vytvorí nám šťavu. K mäsu pridáme celé pivo. Dusíme pod pokrievkou až nám mäso zmäkne. Ak chcete viac šťavy, pridajte vodu alebo ešte jedno pivo.

Ak ste guláš pripravili tak ako my doma, mali by ste ho mať dostatočne hustý. 5 minút pred dovarením pridajte zvyšok mletej červenej papriky a hrsť majoránky. Guláš v prípade potreby zahustite jemne strúhaným zemiakom. Podávame s našou varenou knedľou.

Dobrú chuť.

Related Posts

Domáca varená knedľa

Vegetariánska „sviečková na smotane“

Vynikajúci TOFU variant za klasickú verziu sviečkovej.