Sviečková na smotane s lahôdkovým tofu je vynikajúci variant za klasickú verziu sviečkovej, kde sa bežne používa mäso. Lahôdkové tofu dokáže plne nahradiť chuť mäsa a k vášmu žalúdku je omnoho šetrnejšie.

V tomto recepte sme do omáčky použili klasickú kyslú smotanu, avšak ak váš organizmus netoleruje produkt, akým je kyslá smotana, ponúkame vám recept na sójovú kyslú smotanu.

  • 4 ks lahôdkového TOFU
  • 1 PL koreniacej zmesi na pečené mäso
  • olivový olej
  • 4 ks mrkvy
  • 1 ks cibule
  • 1 ks zeleru
  • 2 ks petržlenu
  • cesnak
  • 3 PL smotany
  • 1 PL vegety
  • zemiakový škrob (šťava z čerstvého zemiaku)
  • muškátový orech
  • 2 ks bobkového listu
  • nové korenie, biele korenie
  • 2 dcl vody
  • šťava z citrónu
  • cukor, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme nastrúhanú zeleninu, koreniny, zalejeme vodou a dusíme pokiaľ zelenina nezmäkne. Dosolíme a všetko spolu rozmixujeme.

Omáčku dochutíme cukrom, citrónom a podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom. Pridáme kyslú smotanu na zjemnenie a na chvíľu odstavíme. Na záver precedíme cez jemné sito.

Lahôdkové TOFU pozdĺžne prekrojíme na dve polovice, potrieme zmesou oleja a koreniacej zmesi. TOFU poukladáme na panvicu a opekáme do zlatista.

Podávame s našou domácou knedľou.

Related Posts